onsdag den 12. december 2012

Julequiz, onsdag den 12. december


Der skal efter reglerne være minimum 4 m2 udendørs græsareal til en økologisk høne. Også til jul. Hvor stort er det udendørs arealkrav til en høne der producerer ’skrabeæg’?

a) 0 m2

b) 1/2 m2

c) 1 m2

d) 2 m2

e) 4 m2

f) 6 m2


Det med julen er selvsagt noget pjatteri. Men det er ingen spøg at være høne med mindre man er en glad økologisk af slagsen. Der er ikke udekrav til andre æggehønsetyper, så det med skrabe-slagsen er vel lidt det man kunne kalde for en fis i en hornlygte. Ligesom udtrykket ’hjemmebagt’ brød fra bageren bagt af et industrielt melmix. Sproget kan bøjes, og bliver det, ikke mindst når det drejer sig om vores mad.

Det rigtige svar på spørgsmålet er derfor 0 m2

En høne er fra naturens side en skovfugl, der ligesom en fasan ikke flyver meget. Når den gør det, er det mest for lige at flygte lidt eller flyve op i en gren for at sidde natten over. Den ideelle hønsegård er således en frugtplantage. Og sådanne nogle findes der nogle af i vores økologiske verden. Det ku’ være sjovt at mærke for eksempel her til jul: Fritsvævende juleæbleæg. Nåh, spøg til side,  det kan jo også misforstås.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar